La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate!

giovedì 22 dicembre 2011

Cinci suspecţi de terorism, care plănuiau să-l atace pe Bush şi români, prinşi în Italia

Joi, 15 Decembrie 2011
Poliţia italiană a arestat miercuri cinci suspecţi de terorism acuzaţi că planificau atacuri violente vizând mai multe ţinte, printre care fostul preşedinte american George Bush , comunitatea evreiască de la Roma şi cetăţeni români.

Cinci membri ai Militia, o grupare de extremă-dreapta de la Roma, au fost arestaţi şi puşi sub acuzare, printre altele pentru incitare la ură rasială, distrugerea proprietăţii, conspiraţie şi ameninţarea instituţiilor, relatează New York Post.

Alţi 16 membri ai mişcării sunt vizaţi de o anchetă.
Poliţia acuză Militia de planificarea unui "război revoluţionar" şi susţine că gruparea pregătea "o serie de acţiuni violente" împotriva lui Bush, a primarului Romei Gianni Alemanno, şefului comunităţii evreieşti de la Roma Riccardo Pacifici, preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului Renato Schifani şi Gianfranco Fini, precum şi împotriva unor cetăţeni români.
Mişcarea, care ar fi vandalizat clădiri în trecut, este acuzată şi că a primit bunuri furate şi că a promovat violenţa prin împărţirea de fluturaşi cu mesaje extremiste, în decurs de trei ani.
Forţele de ordine cred că gruparea intenţiona să aibă legături cu mişcări similare din Europa de Nord.
Arestarea intervine a doua zi după ce un extremist de dreapta italian a împuşcat doi senegalezi şi a rănit alţi trei, înainte de a se sinucide, în centrul Florenţei. Săptămâna trecută, gruparea anarhistă italiană Federazione Anarchia Informale (FAI) a anunţat că a trimis două pachete capcană la birouri din Italia şi Germania. Unul dintre colete a explodat vineri la un birou al Fiscului italian, rănindu-l uşor pe directorul agenţiei. Celălalt, trimis directorului Deutshe Bank, a fost interceptat de poliţie la Frankfurt.

Sursa: Realitatea Net

Nessun commento:

Posta un commento