La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 26 giugno 2008

Bancă pentru străini

Pentru clienţii de naţionalitate română este prevăzută posibilitatea de a deschide un cont curent „în oglindă” care să poată fi alimentat din Italia şi gestionat atât din oraşele din peninsulă, cât şi din oraşele din România.

Unicredit va deschide în luna iulie primul ghişeu bancar pentru imigranţi, la Treviso (Italia), relatează oggitreviso.it . Funcţionarii bancari vor fi, în primul rând, cunoscători de limbi străine.

Străinii care au contracte de muncă pe o perioadă determinată pot avea acces la credite. Cu ideea unui ghişeu ad hoc pentru străini a cochetat şi o altă bancă, la sfârşitul anilor 90, dar nu a concretizat-o.

Imigranţii au, de regulă, dificultăţi în instaurarea unui raport de durată cu lumea bancară, dar ei sunt noii protagonişti ai pieţei economice şi ai pieţei muncii. Pentru a lansa proiectul, este posibil ca Unicredit să colaboreze cu agenţiile de plasament, care cunosc fenomenul imigraţional şi care au cu muncitorii străini un raport cvasi-cotidian şi consolidat.

Filialele vor avea puncte de acces la internet, iar clienţii vor putea naviga pe site-ul băncii pentru diversele operaţiuni, sub îndrumarea personalului agenţiei. Materialul informativ stă la dispoziţia clienţilor în limbile ţărilor de origine.
Sursa: Evz.Ro

Nessun commento:

Posta un commento