La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 19 giugno 2008

Băncile româneşti se bat în asigurări pentru copii


Băncile au pus ochii pe copii. Dacă adulţii sunt clienţi obişnuiţi, specialiştii s-au gândit că nu ar fi rău să se ocupe şi de cei mici. Aşa că au scos asigurările pentru copii. Prima de asigurare este plătită de părinţi, însă de ea se vor bucură micuţii. La 18 ani, când, de exemplu, vor avea suficienţi bani să-şi continue studiile la Oxford sau să-şi plătească avansul pentru o casă sau o maşină.Fiecare părinte trebuie să-şi stabilească valoarea sumei asigurate, pentru că în funcţie de ea se stabileşte rata. Dacă se întâmplă ceva cu părinţii, copilul va primi la 18 ani întreaga sumă, indiferent de numărul ratelor plătite. Perioada minimă de cotizare este de cel puţin 5 ani, iar copiii intră în posesia banilor la majorat. Îi pot lua pe toţi odată sau în rate, pe timpul studiilor, până la vârsta de 25 de ani.
Observator
Adăugat: 18 iunie 2008

Nessun commento:

Posta un commento