La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 20 giugno 2008

După ce l-au extrădat în Italia, autorităţile române cer eliberarea unui olimpic la matematică


Un tânăr român, olimpic la matematică, a fost condamnat în Italia pentru o fraudă informatică, relatează cotidianul Il Giornale. Autorităţile din România încearcă să obţină eliberarea băiatului în vârstă de 22 de ani. Bogdan Gabriel Ionescu este fiul unui inginer din cadrul Ministerului de Interne şi a câştigat Olimpiada balcanică de Matematică. Tânărul a fost capturat anul trecut la Craiova şi condamnat la trei ani şi o lună de închisoare în Italia.Bogdan era expert în tehnica numită "phishing". Împreună cu alţi câţiva amici, trimitea mail-uri deţinătorilor de conturi ai Poştei italiene şi obţinea datele celor vizaţi. A obţinut, astfel, 200.000 de euro.Abia după extrădare, autorităţile din România şi-au dat seama de valoarea tânărului şi au început demersul punerii în libertate a olimpicului."Fraier Bogdan, dar şi noi suntem fraieri, probabil şi-au spus cei de la Bucureşti când şi-au dat seama ce valoare avea tânărul şi cât de uşor au renunţat la el doar pentru a face pe placul autorităţilor şi opiniei publice italiene", scrie Il Giornale. Autorităţile române cer repatrierea lui Bogdan pentru "reeducare", în timp ce avocatul său Piarpaolo Livio doreşte graţierea acestuia.
Antena3.ro
Adăugat: 19 iunie 2008

Nessun commento:

Posta un commento