La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 9 giugno 2008

Înalt Preasfinţia sa Teofan a fost întronizat Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei


Înalt Preasfinţia Sa Teofan a devenit duminică mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Ceremonia a fost oficiată la Iaşi, chiar de Patriarhul Daniel. La eveniment a participat şi preşedintele Traian Băsescu. Ceremonia de întronizare s-a desfăşurat în Catedrala mitropolitană din Iaşi, după oficierea slujbei Sfintei Liturghii, de către un sobor de arhierei, prezidat de Preafericitul Daniel.După ceremonialul care a avut loc în jurul prânzului, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi Mitropolitul Teofan au ieşit pe esplanada din faţa Catedralei pentru a adresa un cuvânt de binecuvântare celor prezenţi. Ceremonia se va încheia cu oficierea Sfintei Liturghi, iar Înalt Prea Sfinţitului Teofan se va împărtăşi.
Credincioşii au putut urmări întreaga ceremonie pe două ecrane de mari dimensiuni instalate în curtea Mitropoliei. Aproximativ 150 jandarmi au asigurat ordinea şi buna desfăşurare a evenimentului. Scaunul de mitropolit al Moldovei şi Bucovinei a devenit vacant pe 12 septembrie 2007, prin alegerea Înalt Prea Sfinţitului Daniel în scaunul de Patriarh.Teofan Savu s-a născut pe 19 octombrie 1959, în localitatea Corbi, judeţul Argeş. A urmat şcoala generală în comuna natală şi a continuat studiile la Seminarul Teologic din Craiova. Între 1986 şi 1990, a studiat la Institutul Teologic „Saint Serge”, din Paris, şi a obţinut titlul de doctor în Teologie. În anul 2000, a fost ales Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei, iar pe 5 martie anul acesta Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a desemnat în funcţia de Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.
Antena 3
Adăugat: 08 iunie 2008

Nessun commento:

Posta un commento