La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 29 luglio 2008

Bilanţul inundaţiilor: 4 morţi, 10.500 de persoane evacuate, 99 de locuinţe distruse


Ministerul Internelor şi Reformei Administartive a făcut public, marţi, noul bilanţ al inundaţiilor: şase judeţe afectate şi 10.500 de persoane evacuate. Numărul persoanelor decedate a rămas acelaşi. A crescut, însă, numărul locuinţelor distruse, ajungând la 99. 122 de locuinţe sunt în pericol de prăbuşire, 2.000 sunt afectate, în timp ce 6.700 sunt inundate.145 de localităţi au înregistrat pagube în urma inundaţiior. Au fost afectaţi peste 7 kilometri de drum naţional şi 1.067 de dumuri judeţene.
Au fost distruse 1.408 de poduri şi podeţe, 8.300 de fântăni şi 23.315 hectare de teren agricol. Alte 3.034 de hectare de păşuni şi fâneţe au fost acoperite de ape.2.813 oameni, dintre care 1.328 aparţinând ministerului de Interne, lucrează în zonă.Zona cea mai expusă în faţa inundaţiilor este porţiunea cuprinsă între Răchiteni şi zonele de acumulare din judeţul Bacău.Localităţile Săuceşti, Letea Veche şi Tamaş sunt noile zone afectate.
Antena3.ro
Adăugat: 29 iulie 2008

Nessun commento:

Posta un commento