La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 15 luglio 2008

Băsescu: Statul român nu îşi abandonează cetăţenii, dar nu poate acţiona precum presa


Preşedintele Traian Băsescu a participat, în Franţa, la summit-ul pentru Mediterană, dar şi la manifestările prilejiute de Ziua Naţională a Franţei. La întoarcerea de la Paris, pe aeroportul „Henri Coandă”, preşedintele României a atins şi un subiect care îi priveşte mai mult pe români. În finalul declaraţiei de presă, Traian Băsescu a spus că „statul român nu îşi abandonează cetăţenii”, referindu-se la situaţia românilor din Italia. „Dar nici nu este obligatoriu să procedăm precum presa, pentru că nu avem aceleaşi mijloace”, a mai adăugat preşedintele României.
Referitor la „Uniunea pentru Mediterană”, Băsescu a declarat că aceasta este o continuare a procesului Barcelona, din 1995, care are ca principale obiective realizarea unui climat de securitate în Mediterană, lupta eficientă împotriva terorismului, prevenirea atitudinilor extremiste şi reglarea procesului de migraţie.
La summit au participat 43 de state, iar procesul va beneifica de un Secretariat ca structură permanentă, reprezentând pe de o parte Uniunea Europeană, iar de cealaltă parte restul de 16 state mediteraneene, fiecare parte stabilind şi cânte un co-preşedinte. „S-a stabilit ca la fiecare doi ani să se organizeze un summit Uniunea Europeană - Ţările Mediteraneene. La fiecare doi ani se vor stabili noi proiecte care să vizeze creşterea performanţei economice şi sociale a statelor riverane Mării Mediterane”, a declarat Băsescu.
Antena3.ro
Adăugat: 14 iulie 2008

Nessun commento:

Posta un commento