La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 20 luglio 2008

Creştin-ortodocşii sărbătoresc astăzi Sfântul Ilie


Creştinii ortodocşi îl prăznuiesc astăzi pe Sfântul Ilie. În tradiţia ortodoxă, Sfântul Ilie este unul dintre cei mai importanţi proroci din Vechiul Testament şi cel mare făcător de minuni şi aducător de ploi în vreme de secetă.

Tot astăzi, aproximativ 117 mii de români care poartă numele acestui sfânt, îşi serbează onomastica. Se spune că la naştere, Sfântul Ilie a fost învelint în scutece de foc iar la botez i s-a dat sa mănânce o flacără, simbol al credinţei. Marele Proroc Ilie, înger întrupat, a primit de la Dumnezeu puterea de a deschide şi închide cerurile.
Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento