La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 26 luglio 2008

Italia. Cerşetoria a fost interzisă în Veneţia


Veneţia a devenit primul oraş din Italia în care cerşetoria a fost interzisă, pentru a se limita fenomenul de exploatare a copiilor de către grupurile infracţionale. Efectivele poliţiei din Veneţia vor fi suplimentate, în special în Piaţa San Marco, în zona Podului Rialto, la "Puntea Suspinelor" şi în jurul bisericilor. Persoanele care vor fi prinse cerşind vor fi amendate cu sume cuprinse între 25 şi 50 de euro, iar banii pe care cerşetorii îi au asupra lor vor fi confiscaţi, informează Telegraph.co.uk.Potrivit sursei citate, până joi seara deja fuseseră arestate 15 persoane, majoritatea etnici rromi. "Toată lumea din Veneţia aştepta această măsură. Cerşetoria îi deranjează pe localnici şi pe turişti, afectează imaginea Veneţiei şi îngreunează circulaţia", a declarat Augusto Salvadori, reprezentantul Consiliului Urban din Veneţia.Poliţia din Veneţia estimează că sunt aproximativ 150 de cerşetori în oraş, care "lucrează" în schimburi, dintre care 80 operează în centrul istoric al oraşului.
Antena3.ro
Adăugat: 25 iulie 2008

Nessun commento:

Posta un commento