La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate!

venerdì 22 agosto 2008

Două familii de tineri au deschis la Iaşi prima librărie-cafenea


Două familii de tineri au deschis la Iaşi prima librărie-cafenea
Joi, 21 August 2008

Două familii de tineri din Iaşi au investit în prima librărie-cafenea din capitala istorică a Moldovei, un proiect pentru care au apelat la credite bancare pentru a-l transforma în realitate.

Potrivit lui Bogdan Ojog, unul dintre iniţiatorii proiectului, ieşenii interesaţi de ultimele cărţi apărute şi nu numai au la dispoziţie un salon special amenajat în interiorul librăriei unde pot servi o cafea, un suc natural sau o limonadă în timp ce răsfoiesc cartea care-i interesează.
"Mulţi îşi ridică în ziua de astăzi baruri, dar barurile rămân doar baruri. Ideea a plecat de la dorinţa de a investi în cultură. Important este pentru noi că facem ceea ce ne place şi, drept să vă spun, ai nevoie de un gram de curaj şi nebunie să investeşti în ziua de astăzi în cultură", a declarat, marţi, pentru NewsIn, Bogdan Ojog.
Conform acestuia, conceptul librăriei-cafenea vrea să elimine tipul de librărie comunistă şi să ofere celor interesaţi o clipă de relaxare în timp ce caută cartea pe care şi-o doresc.
"În ţară nu am văzut astfel de librării, dar în Franţa sau Irlanda există. De acolo am practic şi conceptul", a mai spus Bogdan Ojog.
Librăria-cafenea "Avant Garde" s-a deschis în centrul Iaşului, pe strada Alexandru Lăpuşneanu, într-o zonă importantă din punct de vedere cultural şi istoric, aici aflându-se o serie de anticariate şi magazine de antichităţi, cât şi Muzeul Unirii.
Sursa: NewsIn

Nessun commento:

Posta un commento