La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 8 settembre 2008

Băsescu către românii din Italia: Vă aştept acasă în cel de-al doilea mandat


În ultima zi a vizitei sale în Peninsulă, Traian Băsescu s-a întâlnit duminică cu românii ortodocşi din Italia. După întâlnirile de vineri cu românii catolici şi, de sâmbătă, cu Papa Benedict al XVI-lea, şeful statului a participat duminică la inaugurarea primei episcopii ortodoxe române din Italia. Şeful statului a fost întâmpinat cu aplauze de către românii prezenţi la sediul Episcopiei.

Întâlnirea a fost organizată de parohiile din jurul Romei, iar în semn de respect faţă de preşedintele României, enoriaşii s-au îmbrăcat în costume populare.
Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.
"Aici nu suntem musafiri niciunul. Suntem la noi acasă!", i-a asigurat Băsescu pe români, după ce vineri s-a reuşit semnarea actului de proprietate asupra terenului unde va fi prima episcopie ortodoxă română din Italia. "Acum suntem pe terenul Bisericii Ortodoxe Române din Italia", a mai adăugat preşedintele. El a susţinut că îşi doreşte ca acel loc să devină un centru de spiritualitate a românilor din Italia.
"Nimeni nu îi poate judeca pe români după câteva incidente puternic mediatizate de presă. Românii sunt aceia care muncesc cinstit, care respectă legile, care au venit aici de nevoie şi se vor întoarce cu bucurie acasă", a adăugat Traian Băsescu, "În cel de-al doilea mandat, vă aştept acasă!", a fost îndemnul şefului statului.,
În prima zi a vizitei sale, preşedintele s-a întâlnit la Roma, cu omologul său italian, Giorgio Napolitano, iar sâmbătă a avut o întrevedere cu Sanctitatea Sa, Papa Benedict al XVI-lea.
Sursa: Realitatea TV

2 commenti:

Anonimo ha detto...

Doamna sau domnisoara Catalina,
imaginea pe care ati publicat-o nu conforma cu articolul. Daca aveti nevoie de imagini va rugam sa contactati Departamentul de Informare si Mass Media al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei.

Catalina ha detto...

Articolul si fotografia au aceeasi sursa, indicata la sfarsitul articolului.

Mi-ar fi facut placere sa public comunicatul, cu eventuale fotografii, al Episcopiei Ortodoxe Romane in Italia, dar nu l-am primit.

In orice caz, multumim pentru semnalare.

Posta un commento