La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 24 settembre 2008

Capcane imobiliare: nu cumpăraţi case în faza de proiect, amânat din cauza crizei financiare


Atenţie când vă cumpăraţi o locuinţă nouă. Pe piaţa imobiliară există tot mai multe capcane. Mai ales în condiţiile crizei financiare. Analiştii imobiliari au identificat câteva asemenea indicii pentru DailyBusiness, pe care clienţii trebuie să le ia în considerare.
În primul rând, cumpărătorii ar trebui să verifice dacă dezvoltatorul a obţinut autorizaţia de construcţie. În plus, trebuie să se asigure că nu cumpără locuinţe în faza de proiect în blocuri a căror construcţie a fost amânată din cauza crizei financiare. Cumpărătorii ar trebui să fie atenţi şi la referinţele dezvoltatorului. Dacă acestea nu sunt puternice, ar trebui să se gândească de două ori înainte de a achiziţiona o locuinţă. Specialiştii atrag atenţia că nu ar trebui verificat doar dacă acea companie a mai construit vreun proiect în România sau în altă ţară, ci şi cum l-a construit.Înainte să achiziţioneze o locuinţă nouă, cumpărătorii trebuie să ia în calcul şi gradul de seismicitate. De exemplu, este bine de ştiut, că terenurile din nordul Capitalei sunt mai instabile decât cele din sud. Verificarea termenilor contractuali este un alt element care nu trebuie neglijat. Principala capcană la semnarea contractului este stipularea neclară a termenului sau a condiţiilor de finalizare. Cumpărătorii ar trebui să primească o anexă cu schiţa apartamentului, în care să fie foarte clar stipulate suprafaţa locuinţei, materialele de construcţie folosite şi finisajele. De asemenea, atrag atenţia specialiştii, avansul pentru locuinţă trebuie plătit în faţa unui notar şi nu la sediul dezvoltatorului. Astfel, cumpărătorii îşi vor putea recupera mai uşor banii în instanţă în cazul unor probleme.
Antena3
Adăugat: 24 septembrie 2008

Nessun commento:

Posta un commento