La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 9 settembre 2008

Ceauşescu, pe locul trei în topul celor mai extravaganţi dictatori ai lumii


Nicolae Ceauşescu ocupă locul trei în topul dictactorilor extravaganţi, într-un clasament întocmit de celebrul cotidian The Times. Ceauşescu este depăşit în materie de opulenţă, doar de către liderul nord-coreean Kim Jong-il şi preşedintele filipinez - Ferdinand Marcos. Într-un top al celor 10 cei mai decadenţi dictatori ai lumii, în materie de opulenţă prima poziţie este ocupată de liderul nord-coreean Kim Jong-il. Liderul de la Phenian s-a remarcat prin gusturi extrem de costisitoare, hobbyuri la fel de scumpe şi extravaganţe. Are o colecţie de sute de maşini de lux şi 17 palate. Locul 2 este ocupat de preşedintele filipinez, Ferdinand Marcos, recunoscut pentru singura sa pasiune: banii. Marcos a depozitat miliarde de dolari, în conturi aflate în afara ţării. Aceeaşi pasiune pentru bani o avea şi soţia sa, Imelda.
În clasamentul dictatorilor opulenţi realizat de cotidianul The Times, Nicolae Ceauşescu ocupă locul 3. De-a lungul timpului acesta şi-a construit 15 palate, a strâns o colecţie impresionantă de maşini, iahturi, şi costume făcute la comandă. De asemenea, a cerut dărâmarea a zeci de mii de case pentru a face loc Palatului Parlamentului din Bucureşti.
Excesele fostului dictator român, Nicolae Ceauşescu, pe care jurnaliştii de la The Times îl numesc geniul din Carpaţi au fost remarcate chiar şi de către artistul Salvador Dali. Acesta i-ar fi trimis şi o telegramă de felicitare pentru extravaganţă. În clasamentul relizat de cotidianul britanic se mai regăsesc Iosif Stalin, liderul Uniunii Sovietice, care avea o înclinaţie spre alcool, trabucuri şi palate, dar şi Saddam Hussein care avea o pasiune pentru instalaţii de baie placate cu aur.
Antena 3
Adăugat: 09 septembrie 2008

Nessun commento:

Posta un commento