La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 19 settembre 2008

La Bâlea Lac a căzut prima ninsoare din această toamnă


La Bâlea Lac a nins joi dimineaţă pentru prima dată de la începutul toamnei, asta după ce miercuri prima zăpadă din acest an a căzut pe vârful Omu.

Bucurie mare pentru turişti, dar şi pentru cabanierii aflaţi la Bâlea Lac, care au fost, joi, martorii primei ninsori din sezonul rece. Fulgii de zapadă au căzut câteva ore bune, iar stratul de zăpadă a ajuns acum la aproximativ cinci centimetri. Suficient pentru o primă bătaie cu bulgări de zapadă, o tentaţie căreia turiştii nu au reuşit să îi reziste.
La Bâlea Lac, temperatura nu a depăşit 2 grade Celsius. Aceeaşi temperatură scăzută s-a înregistrat şi la Vârful Omu şi Vlădeasa, în timp ce la Semenic, mercurul din termometre s-a menţinut la 4 grade.

Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento