La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 22 settembre 2008

Mii de pensionari din toată ţara au dat în judecată casele de pensii pentru a obţine bani în plus


Pensionari au dat în judecată casele de pensii pentru a obţine recalcularea pensiei cu sporurile de care beneficiau la locul de muncă.

Omenii cer ca în calculul pensiilor să fie luate în seamă şi anumite sporuri de care au beneficiat în perioada anilor de muncă şi care acum la pensie nu sunt luate în calcul.
Aproape zece mii de bucureşteni au dat Casa de Pensii în judecată, iar în Cluj şi Constanţa sunt sute de procese pe rol.
Pensionarii solicită majorarea cu 50% a punctului de pensie pentru grupa I de muncă şi 25% pentru grupa a II-a, grupe în care se încadrează persoanele care au lucrat în mediu cu toxicitate sporită.
Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento