La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 5 settembre 2008

Prima vizită oficială a Președintelui României în mijlocul credincioșilor ortodocși români de la Roma


Comunicat de Presa 6 / 2008 - 3 septembrie 2008

COMUNICAT DE PRESĂ

Duminică 7 septembrie, cu ocazia primei Sfinte Liturghii care se va sluji în incinta viitorului Sediu al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și va fi prezidată de către Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Iosif (Pop) al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, va avea loc și prima vizită oficială a Excelenței Sale, Domnul Traian Băsescu, Președintele României, în mijlocul credincioșilor ortodocși români din Roma și din împrejurimi.
Aflat pe una dintre colinele Romei, într-un cadru care amintește de liniștea vetrelor mănăstirești din România, în mijlocul unui frumos parc de 2,6 hectare, viitorul sediu al Episcopiei ortodocșilor români din Italia, constituie rodul colaborării fructuoase dintre Guvernul României și Patriarhia Română care, la solicitarea nou înființatei eparhii, făcută în numele celor peste un milion de credincioși pe care îi are în grijă, a aprobat și concretizat subvenționarea aproape integrală necesară pentru achiziționarea acestuia. La aceasta se adaugă jertfa substanțială a credincioșilor celor 76 de parohii din Italia.
La acest eveniment, alături de membrii delegației oficiale și de alți invitați de seamă din Roma, vor mai participa și Preasfințitul Siluan (Șpan), Episcopul ortodocșilor români din Italia, Preasfințitul Timotei (Lauran), Episcopul românilor ortodocși din Spania și Portugalia precum și preoții și credincioșii parohiilor ortodoxe românești din Roma și din împrejurimi dar și ai altor parohii de pe cuprinsul Italiei.

DEPARTAMENTUL DE INFORMARE, MASS MEDIA ȘI RELAȚII PUBLICE AL
EPISCOPIEI ORTODOXE ROMÂNE A ITALIEI

Nessun commento:

Posta un commento