La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 5 settembre 2008

Proteste la Timişoara. Ultimii suporteri ai echipei FC Timişoara părăsesc Piaţa Operei


Spiritele s-au mai liniştit la Timişoara, acolo unde mii de suporteri ai FC Timişoara au blocat ieşirea din oraş spre DN6, nemulţumiţi că echipa lor favorită a fost penalizată cu 6 puncte de către FRF, la cererea FIFA. Forul internaţional ceruse, în trecut, echipei să-şi schimbe culorile echipamentului şi să renunţe la palmares. Dar conducerea clubului nu s-a conformat şi aşa a venit sancţiunea.
Potrivit siteului tion.ro, mai multe persoane au fost reţinute şi conduse la sediul Poliţiei. Furia timişorenilor care şi-au pierdut echipa fanion pare de neoprit. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene. Spiritele s-au agitat când un suporter a fost lovit de jandarmi. În acel moment, oamenii au început să arunce cu pietre căre maşinile echipelor de intervenţie. Numărul protestatarilor a crescut de la oră la oră. Potrivit GSP, au fost aproximati 8000 de suporteri. Cei 300 de oameni ai legii le-au făcut faţă cu greu.
O persoană a leşinat şi a fost nevoie să fie transportată de urgenţă la spital. Spiritele s-au încins în urma incidentului şi un grup de 15 fani au fost aproape de-al linşa pe unul dintre jandarmi.
Mulţimea furioasă s-a îndreaptat către centrul oraşului, spre Piaţa Operei.
În prezent acolo se mai află câteva zeci de oameni, însă spiritele s-au mai domolit. Potrivit colonelului Alexandru Sârcă, comandantul Grupării Mobile a jandarmeriei Timiş, numărul suporterilor nu a depăşit o mie de persoane. Doi dintre oamenii legii au fost răniţi cu bucăţi de beton. Vineri dimineaţă toţi factorii responsabili cu siguranţa publică şi liderii galeriei timişorene se vor întâlni la prefectură.Nu doar suporterii s-au supărat, ci şi preşedintele clubului, Marian Iancu. Acesta a declarat că echipa sa nu se va mai prezenta la partidele din Liga I. "Nu ne vom mai prezenta la meciurile din Liga 1 pentru că nu avem de gând să schimbăm nimic. Nu o să schimbăm culorile acestei echipe" a spus Marian Iancu, citat de Mediafax. "Nu suntem vinovaţi cu nimic din ce ne anunţă FIFA. Sunt şi în această adresă de la FIFA multe falsuri, pe care le putem dovedi. Am facut concesia majoră pe care trebuia să o facem. Poli Timişoara suferă din cauza acestor şarlatani şi hoţi, care îl acoperă pe acest escroc şi nu fac nimic de doi ani de zile să repare această hoţie ordinară", a mai spus Iancu.
Citiţi detalii pe Antena 3 Sport.
Antena3.ro
Adăugat: 04 septembrie 2008

Nessun commento:

Posta un commento