La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 15 settembre 2008

RO: Părinţii care nu-şi trimit copiii la şcoală riscă să facă închisoare


Părinţii care nu vor să-ţi trimită copiii la şcoală riscă să facă puşcărie! Asta doar dacă autorităţile vor aproba propunerea de modificare a Codului Penal.
Potrivit proiectului, părinţii care îşi retrag sau nu vor să-şi trimită copiii la şcoală riscă să stea după gratii între trei luni şi un an.
Potrivit reprezentanţilor comisiei de modificare a Codului Penal, actul normativ ar putea ajunge la Guvern, pentru dezbatere, la finele lunii octombrie.
Proiectul noului Cod Penal
Art. 386 Împiedicarea accesului la învăţământ(1) Părintele sau persoana căreia i-a fost încredinţat, potrivit legii, un minor şi care, în mod abuziv, îl retrage sau îl împiedică prin orice mijloace să urmeze cursurilor învăţământului general obligatoriu, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento