La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 30 novembre 2008

MAE: 9.000 de români au votat în străinătate până la ora 13.00


Aproximativ 9000 de cetăţeni români au votat până la ora 14.00, ora României, în secţiile de votare din străinătate, potrivit unui comunicat al Ministerului de Afaceri Externe. MAE a anunţat în comunicat că prezenţa cea mai numeroasă la vot s-a înregistrat la secţiile de votare 118 şi 119 din Chişinău, secţia 90 din Castellon de la Plana şi secţia 37 din Torino.
În Italia au votat aproximativ 3000 de români până la ora 14.00, potrivit corespondentului Antena 3, cea mai mare prezenţă fiind înregistrată la Torino. Au torităţile nu se aşteaptă însă ca numărul alegătorilor din Italia să depăşească 20.000.
În Spania, 1500 de români şi-au exprimat până la ora 13.00 opţiunile de vot, iar la Chişinău 1300.
Mulţi dintre românii aflaţi în străinătate nu vor putea vota, însă, deoarece ei nu deţin actele necesare pentru a dovedi că au reşedinţa în colegiul respectiv.
În Italia au fost deschise 19 secţii de votare dintre care patru la Roma, două la Milano, două la Torino şi câte una la Genova, Florenţa, Treviso, Padova, Trento, Palermo, Cagliari, Napoli, Bologna, Trieste şi Bari.
În Spania au fost organizate 20 de secţii de votare dintre care două la Madrid şi câte una la Alcala De Henares, Cosalda, Bilbao, Ciudad Real, Santiago De Compostela, Barcelona, Palma De Mallorca, Zaragoza, Sevilla, Roquetas De Mar, Murcia, Castellon De La Plana Şi Alicante, Valencia, Torrejon De Ardoz, Alcazar De San Juan, Malaga Şi Tarragona.
La Chişinău au fost deschise patru secţii de votare.
Sursa: Antena3.ro