La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 14 novembre 2008

Permisele auto si certificatele de inmatriculare se elibereaza, de luni, in format european


Noile permise de circulatie, emise incepand de luni, sunt realizate conform normelor Uniunii Europene, pe suport unicarbonat, fotografia titularului si datele acestuia fiind gravate cu laser, ceea ce le face foarte greu de falsificat, informeaza Prefectura Capitalei.

Incepand de luni, 10 noiembrie 2008, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor – Bucuresti elibereaza permisele auto si certificatele de inmatriculare in noul format, conform reglementarilor europene si beneficiind de avantajul unei mai bune securizari.

Astfel, permisul de conducere european prezinta o serie de elemente de siguranta, vizibil doar in anumite conditii. De asemenea, actul prezinta o serie de coduri prin care sunt reliefate anumite
caracteristici ale autovehiculului, cum ar fi cutia automata sau manuala.

Noul model al certificatului de inmatriculare contine mai putine informatii decat cel eliberat pana acum, insa include data primei inmatriculari, un cod de omologare comunitara si date referitoare la titularul autovehiculului.

Titularii permiselor auto si certificatelor de inmatriculare model vechi nu au obligatia de a cere preschimbarea documentelor, acestea ramanand valabile pana la expirarea lor.
Sursa: EurActiv.Ro

Nessun commento:

Posta un commento