La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 24 novembre 2008

RO. ANM: Vom avea zăpadă de sărbători


24 noiembrie 2008
Zăpada nu aduce numai probleme, ci şi bucurii. Iar cea mai mare este atunci când avem zăpadă de sărbători. Se pare că de asta vom avea parte anul acesta de Crăciun şi Revelion.
După 2007- când iarna a fost considerată cea mai călduroasă din ultimii 107 ani, acum vom avea parte de o iarnă friguroasă, dar fără excese, susţin specialiştii de la ANM.
Zăpada nu s-a lăsat prea mult aşteptată în acest an. A nins deja la munte, iar în luna decembrie zăpada se va aşterne în toată ţara.
Potrivit celei mai recente prognoze ANM pe şase luni, zăpada se va menţine de sărbători, chiar şi în zonele joase din sudul ţării, se arată în cotidianul Gândul. Şi asta în condiţiile în care tendinţa generală a fost, în ultimii ani, de scădere a numărului de zile cu strat de zăpadă.
De pildă, iernile din Capitală au fost, în ultimii doi ani, sărace în zăpadă. În 2006 ninsorile au fost trecătoare, iar zăpada nu a ţinut decât câteva zile. Mai mult, valul de căldură de atunci a transformat stratul subţire de omăt de pe pârtia de schi de la Păltiniş în patinoar.
Iar aceasta a fost doar începutul, întrucât anul care a urmat, adică 2007, a fost cel mai cald din ultimii 107 ani, susţin specialiştii de la ANM. În aceaste condiţii, faptul că iarna îşi reintră în drepturi în acest an nu poate decât să-i bucure pe români.
Antena 3

Nessun commento:

Posta un commento