La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 25 novembre 2008

Testează-ţi votul pe internet. Un site a lansat un chestionar în urma căruia afli cu ce partid te potriveşti


25 noiembrie 2008
Alegerile parlamentare uninominale se apropie. Cu toate acestea, mulţi români sunt încă nehotărâţi în privinţa votului pe care ar trebui să îl dea, fie din cauză că nu cunosc îndeajuns de bine programele politice ale partidelor, fie pentru că nu reuşesc să îşi dea seama care dintre acestea se potrivesc cel mai bine cu propriile credinţe sau nevoi.
O organizaţie neguvernamentală, Median Research Centre vine în ajutorul acestora, lansând un site pe internet, unde, în urma unui test " de compatibilitate", românii pot identifica partidul cu al cărui program politic se potrivesc cel mai bine.
Testvot.eu este un site care îşi propune să ofere cetăţenilor accesul la informaţii din surse valide din punct de vedere ştiinţific în ceea ce priveşte diferenţele de viziune şi politici dintre partidele înscrise în alegeri, prin intermediul unui chestionar online interactiv.
"Testează-ţi Votul!" cuprinde două etape. În prima, utilizatorii sunt rugaţi să răspundă în termeni de acord şi dezacord la un set de afirmaţii/întrebări. În a doua etapă, cetăţenilor le este oferită o comparaţie a poziţiilor lor cu cele ale partidelor politice, pe ansamblul întrebărilor şi separat pe domenii.
MRC este o organizaţie ne-guvernamentală înfiinţată în 2003 cu scopul de a face cercetări de top în ştiinţele sociale şi politice, cu relevanţa practică pentru procesul democratic din România şi din ţările post-comuniste.
Antena3.ro

Nessun commento:

Posta un commento