La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 20 dicembre 2008

Cea mai lungă scrisoare din lume trimisă lui Moş Crăciun s-a scris la Braşov


2110 elevi braşoveni i-au scris lui Moş Crăciun o cea mai lungă scrisoare cu o lungime de 413,80 metri (99,13 metri patrăti). Astfel, a fost stabilit un nou record mondial, omologat în oraşul de sub Tâmpa de reprezentanţii World Records Academy.

Certificatul de omologare a recordului a fost înmânat reprezentanţilor Poştei Române în cadrul unei ceremonii organizate la Şcoala Generală nr. 25 din Braşov, în prezenţa a peste 400 dintre copii ce s-au implicat în stabilirea acestui record.

Scrisoarea va fi expediată de către Poşta Română pe adresa lui Moş Crăciun din oraşul finlandez Rovaniemi, urmând să ajungă la acesta la începutul săptămânii viitoare. Elevii braşoveni care au contribuit la scrierea epistolei record au participat la o tombolă, în urma căreia doi dintre ei vor pleca, în perioada 27 - 30 decembrie 2008, la Rovaniemi, în Finlanda, pentru a-l vizita pe Moş Crăciun chiar la el acasă.

Evenimentul, organizat de Poşta Română, prin intermediul Direcţiei Regionale de Poşta Braşov şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, s-a derulat în perioada 8-18 decembrie 2008. Pe o rolă de hârtie care a circulat pe la şcolile din Braşov, participanţii şi-au aşternut mesajele către Moş Crăciun, cel mai influent personaj din lumea celor mici. Moşul a fost rugat să intervină pe lângă oamenii mari pentru salvarea pădurilor, fără de care copilaria este şi ea în pericol.

Sursa: Realitatea.net

Nessun commento:

Posta un commento