Online dal 2008, con informazioni utili, in italiano e romeno, per i romeni che vivono in Italia. Online din 2008, cu informaţii utile, în română şi italiană, pentru românii care trăiesc în Italia.

La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 15 dicembre 2008

Liderii PD-L şi PSD+PC au semnat Protocolul pentru România


Parteneriatul dintre Alianţa PSD+PC şi PD-L a fost semnat duminică la ora 18.00 de liderii celor două formaţiuni politice la Palatul Parlamentului. Parteneriatul pentru România, numit de Mircea Geoană "cel mai ambiţios program de dezvoltare din istoria României moderne" stă la baza viitorului guvern.
Protocolul, conceput de Alianţa PSD+PC şi PD-L, cuprinde 25 de obiective comune de guvernare.

Coaliţia formată din PD-L şi Alianţa PSD+PC sub numele de "Parteneriat pentru România" are ca scop asigurarea guvernării şi a sprijinului parlamentar corespunzător, aşa cum reiese din protocolul elaborat de cele două formaţiuni politice.

"Respectarea măsurilor din acest parteneriat şi apoi din programul de guvernare va fi adevărata măsură a parteneriatului nostru", a spus Emil Boc după semnarea protocolului. "Cred că atât PD-L cât şi pSD au înţeles că vremea disputelor trebuie să înceteze şi că oamenii aşteaptă de la noi mai puţine cuvinte, mai puţine vorbe şi mai multe fapte şi respectarea angajamentelor date", a adăugat el.

Documentul prevede că fiecare parte semnatară va avea propriul candidat la funcţia de Preşedinte, în alegerile prezidenţiale din 2009. Protocolul este valabil pe durata întregului mandat legislativ. Sunt stipulate însă şi situaţiile în care acordul poate înceta înainte de termen şi anume: prin convenţia părţilor sau prin încălcarea protocolului, de către una dintre părţi, a Programului de guvernare şi a altor înţelegeri ulterioare, constatate în Biroului Permanent Central al Coaliţiei.

Odată semnat Protocolul pentru România, PD-L şi Alianţa PSD+PC au la dispoziţie trei zile să elaboreze şi programul de guvernare, care va fi adoptat apoi în maxim două zile, de forurile statutare ale celor două părţi. Cele 25 de obiective ale guvernării, pe care se construieşte cooperarea se referă la asigurarea unui climat economic stabil în contextul crizei economice globale, crearea de noi locuri de muncă şi creşterea puterii de cumpărare a populaţiei.

Documentul mai prevede menţinerea cotei unice de impozitare de 16% şi acordarea de compensaţii fiscale pentru persoanele cu venituri mici, reducerea numărului de taxe şi impozite şi asigurarea resurselor financiare necesare sistemului pensiilor de stat. Continuarea procesului de reformă în domeniul justiţiei, neimplicarea politicului în actul de justiţie, descentralizarea administraţiei publice şi sprijinirea agriculturii reprezintă de asemenea obiectivele coaliţiei formate din PD-L şi Alianţa PSD+PC.

Cele două forţe politice îşi mai propun să îmbunătăţească absorţia fondurilor europene, continuarea Programului Naţional de construire a locuinţelor sociale şi pentru tineri şi dezvoltarea sistemului de infrastructură.

Antena 3

Nessun commento:

Posta un commento