La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 17 gennaio 2009

CNN: Castelul Bran, în topul celor mai frumoase zece castele din lume


Castelul Bran a fost inclus în topul celor mai frumoase zece castele medievale din lume, alături de fortificaţii din Marea Britanie, Franţa sau Germania. Autorii topului sunt jurnaliştii de la CNN, care oferă şi sfaturi de călătorie în România, pentru vizitarea castelului.

Principala atracţie în ceea ce priveşte castelul o reprezintă legătura pe care acesta o are în istorie cu figura lui Vlad Ţepeş, depsre care se spune că a inspirat personajul Dracula al lui Bram Stoker. "Conexiunile sunt vagi, dar fără îndoială turnurile sale masive au un şarm puţin înfricoşător." notează cei de la CNN. Aceştia adaugă faptul că o parte din mobila expusă la Bran a aparţinut reginei Maria, "o nepoată a reginei Victoria, care a refuzat cererea în căsătorie a viitorului rege George al V-lea al Angliei, pentru a se căsători cu regele României".

Alături de castelul Bran, topul mai include patru castele din Marea Britanie, două din Franţa şi câte unul din Germania, Danemarca şi Elveţia.

Sursa: Antena 3

Nessun commento:

Posta un commento