La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 7 gennaio 2009

Creştinii ortodocşi sărbătoresc Craciunul în rit vechi


Astazi

Creştinii ortodocşi pe rit vechi au petrecut marţi noapte de Ajunul Crăciunului. Peste un milion de români adepţi ai bisericii ortodoxe de stil vechi s-au distrat cu lăutari, au mâncat produse tradiţionale şi au dansat până în zori. Chiar şi străinii au venit în România pentru a sărbătorii Crăciunul aici.

Marţi noapte sute de ucrainieni, ruşi şi moldoveni au ales să petreacă Ajunul Crăciunului, pe rit vechi, în Poiana Braşov. Mesele au fost pe măsură iar turiştii străini s-au putut înfrupta cu bucatele tradiţionale româneşti.Distracţie maximă şi la Sinaia. Peste 800 de turişti şi-au spus Crăciun Fericit şi au dansat până la epuizare.Şi Sovata a fost gazda celor care au petrecut Ajunul Crăciunului pe rit vechi.Sârbii din banat au aprins tradiţionalul bandjak-un foc de lemne de stejar şi paie. Acesta simbolizează puterea şi tăria noului an, iar paiele aduc aminte de ieslea în care s-a născut Isus.Peste o săptămână, credincioşii vechiului calendar se pregătesc să intre în noul an.

Sursa: Realitatea TV

Nessun commento:

Posta un commento