La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 12 gennaio 2009

Rasismul, surprinzător de bine tolerat, potrivit unui studiu


Chiar dacă cea mai mare parte a populaţiei declară că ar avea o reacţie negativă în cazul unei manifestări rasiste, în realitate nimeni nu ar face nimic dacă ar fi martorii unei astfel de situaţii, potrivit unui studiu al unor cercetători canadieni şi americani.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat comportamentul a 120 de studenţi de rasă caucaziană, expuşi ca martori unor comportamente rasiste, în timp ce aşteptau să înceapă ceea ce credeau ei că va fi adevăratul experiment.

Studiul a urmărit ca reacţiile generate să fie cât mai naturale, astfel că, un student caucazian, aparent din tabăra subiecţilor analizaţi, a făcut comentarii rasiste la adresa unui alt coleg, de culoare, atunci când acesta a părăsit încăperea.
Remarcile rasiste au variat de la manifestări moderate la extremiste.

Evaluarea reacţiei participanţilor a fost verificată la întoarcerea în încăpere a studentului de culoare, când colegii săi erau invitaţi să-şi aleagă parteneri pentru un presupus următor exerciţiu.

Rezutatele studiul au evidenţiat că mulţi participanţi, reprezentând un procent deloc neglijabil, de 63%, au ales ca partener pentru presupul exerciţiu persoana care a făcut comentariile cu tentă rasistă.

"Cu toţii am fost surprinşi de discrepanţa dintre cele declarate şi comportamentul oamenilor", a declarat John Dovidio, profesor la Yale Univerity din Connecticut, unul dintre cercetătorii care a participat la studiu.

"Explicaţia pentru acest tip de comportament poate veni din faptul că nu există încă o conduită în ce priveşte reacţia la remarcile rasiste, oamenii nu ştiu cum să reacţioneze" a adăugat profesorul.

Acesta consideră că "neluând nicio măsură, contribuim de fapt la construirea unei societăţi predispuse într-o mare măsură la rasism".

Sursa: NewsIn

Nessun commento:

Posta un commento