La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 19 agosto 2009

Cetăţenii români vor putea călători fără viză în Japonia începând cu data de 1 septembrie 2009

Data: 17.08.2009

Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Administraţiei şi Internelor informează persoanele interesate că Guvernul nipon, prin şeful misiunii diplomatice la Bucureşti, a comunicat decizia eliminării, începând cu data de 1 septembrie 2009, a obligativităţii vizelor de scurtă şedere pentru cetăţenii români care călătoresc în Japonia pentru turism sau vizită.
Astfel, în perioada 1 septembrie 2009 – 31 decembrie 2011, cetăţenii români, posesori ai unui paşaport valabil, pot rămâne pe teritoriul Japoniei, fără a avea nevoie de viză, pentru o perioadă care să nu depăşească 90 de zile într-un interval de 6 luni de la data primei intrări în ţară.
Acest regim nu se va aplica cetăţenilor care se deplasează în Japonia cu intenţia de a obţine un loc de muncă sau de a exercita o activitate lucrativă, pentru care rămâne în vigoare obligativitatea obţinerii vizei aferente înaintea deplasării.
Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români care vor călători în Japonia şi pentru a asigura colaborarea directă cu autorităţile locale, Ministerul Administraţiei şi Internelor va trimite la Tokyo, începând cu data de 18 august 2009, un ataşat de afaceri interne.
Ministerul Afacerilor Externe face apel la cetăţenii români care se vor deplasa în Japonia să respecte cu stricteţe legislaţia şi reglementările locale, în special în ceea ce priveşte durata şederii, contribuind astfel, prin propriul lor comportament, la permanentizarea regimului de deplasare fără vize şi după anul 2011.
Sursa: MAE.ro

Nessun commento:

Posta un commento