La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 9 agosto 2009

A murit Tatiana Stepa


de M.M.
Vineri, 7 august 2009 Actualitate Cultură
Tatiana Stepa si Vasile Seicaru
Foto: Agerpres

Cantareata de muzica folk Tatiana Stepa a incetat din viata vineri dimineata, in jurul orei opt, la Spitalul Militar din Capitala. Tatiana avea 46 de ani si suferea de cancer, anunta Evenimentul Zilei.

S-a nascut in Valea Jiului si a studiat vioara timp de opt ani.

A debutat la varsta de 19 ani, in Cenaclul Flacara, cu cantecul "Si-am sa-mi fac o doina". Si-a intrerupt cariera muzica in 1985, odata cu interzicerea Cenaclului Flacara. Ulterior, a lucrat in mina Lupeni, timp de 11 ani.

Din anul 1996 pana in prezent a sustinut peste 1.000 de spectacole pe majoritatea scenelor marilor orase din Romania, Italia, Germania, Franta, Republica Moldova si Bulgaria. Este invitata anual la toate marile festivaluri de muzica folk din tara ("Om Bun ", "Folk you", Sighisoara, Folkfest, Bistrita, Alba-Iulia, Targu Jiu, Baia Mare, Piatra Neamt, Galati) si la alte festivaluri concurs de muzica folk si poezie.

A compus atat pe versuri proprii, cat si pe ale unor mari poeti din literatura universala si romana.Sursa: HotNews.ro

Citeste si:
Trupul neînsufleţit al artistei Tatiana Stepa a fost depus la Ateneul Român

Nessun commento:

Posta un commento