La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 9 settembre 2009

Cerbul de Aur a fost castigat de un italian


de Cosmin Navadaru HotNews.ro
Duminică, 6 septembrie 2009

Antonino Spadaccino
Foto: www.cerbuldeaur.ro

Antonino Spadaccino a fost desemnat castigatorul Cerbului de Aur 2009, in cadrul Galei Laureatilor de duminica, 6 septembrie. Italianul a participat la concurs cu piesele Un ultimo brivido si Septembrie, luni. Cerbul de Argint a fost oferit trupei The Marker (Romania), iar Cerbul de Bronz si Premiul de Popularitate au fost adjudecate de Ovidiu Jacobsen, un norvegian de originie romana. In aceeasi seara, chitaristul Steve Vai a primit Premiul de Excelent pentru Intreaga Cariera.

Premiile oferite la a 17-a editie a Cerbului de Aur

•Premiul de Excelenta pentru Intreaga Cariera a fost inmanat de Dida Dragan lui Steve Vai.
•Premiul de Popularitate (premiul publicului) (3.000 Euro): Ovidiu Jacobsen (Norvegia) a participat la Cerbul de Aur 2009 cu piesele Saying Goodnight si Dealul cu dor (muzica: Mircea Baniciu, versuri: Dan Verona). Ovi are origine romana si a reprezentat Norvegia la editia din 2005 a Festivalului Cerbul de Aur. In 1998 a colaborat cu renumitul producator danez Morten Stjernholm la realizarea celui mai bine vandut album dance din Groenlanda, Nanu disco.
•Premiul Special al Juriului (3.000 Euro): Glen Vella, reprezentantul Maltei, a interpretat in a treia semifinala a Cerbului de Aur melodiile All I am si Andrii Popa. A participat la numeroase show-uri televizate si isi imprumuta frecvent vocea pentru reclame si jingle-uri. Seria succeselor sale a inceput in 2000, aceasta fiind marcata de colaborarea cu artista Eleanor (care a castigat Cerbul de Aur in 2004).
•Cerbul de Bronz (5.000 Euro): Ovidiu Jacobsen (Norvegia), a castigat si Premiul de Popularitate .
•Cerbul de Argint (7.000 Euro): The Marker (Romania) a participat la Cerbul de Aur cu melodiile Yah Weh si If You Didn't Love Me (muzica si versuri: Angela Mary Maxim). Este o trupa formata in 2008, la initiativa lui Paul Mates si a lui Andrei Prodan. Ulterior acestora li s-au alaturat Octav Capota si Claudiu Ursache. Sunt castigatori ai finalei Global Battle of the Bands Romania, desfasurata la Bucuresti in octombrie 2008.
•Cerbul de Aur (10.000 Euro): Antonino Spadaccino (Italia), a participat la Cerbul de Aur cu melodiile Un ultimo brivido si Septembrie, luni (piesa cantata de Horia Brenciu). Antonino a inceput de tanar un periplu la concerte si festivaluri. A castigat premiul Amicii in 2005 si a primit, in acelasi an, Discul de aur pentru primul sau single, Ce la faro. In 2006 si-a lansat albumul de debut, iar in septembrie a castigat premiul Lucio Battisti pentru cel mai bun cantaret. Anul trecut si-a lansat pe piata un al doilea disc.

Sursa: HotNews.ro

Citeste si:
Antonino din Italia, câştigătorul trofeului Cerbul de Aur

Nessun commento:

Posta un commento