La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 3 settembre 2009

România şi Vaticanul vor conlucra pentru integrarea comunităţii româneşti din Italia


Marti, 01 Septembrie 2009

Ambasadorul României la Vatican l-a înformat, luni, pe Patriarhul Daniel despre constituirea unei comisii formate din reprezentanţi ai celor două biserici, al cărei scop este integrarea românilor în societatea italiană şi prevenirea unor acte antisociale, potrivit unui comunicat al Patriarhiei.

PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române s-a întâlnit cu ambasadorul României la Vatican, Marius Gabriel Lazurca, pentru a discuta despre comunitatea românească din Italia şi despre măsurile prin care aceasta poate fi sprijinită.

În contextul în care majoritatea ortodocşilor din Italia sunt români, a fost constituită o comisie mixtă, formată din reprezentanţi ai Conferinţei Episcopilor Catolici din Italia, ai Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei şi ai celor două state, Vatican şi România, iniţiativă salutată de PF Daniel ca fiind benefică.

În cadrul întrevederii de la reşedinţa patriarhală au mai fost abordate posibile proiecte de colaborare între cele două Biserici, sprijinite de autorităţile române, în domeniul cultural, educaţional şi social.

Sursa: NewsIn

1 commento:

Anonimo ha detto...

Bravo vuoua crestini ortodocsi ca ati ajuns sa colaborati cu Catolici deoarece aveti interese in diaspora italiana!
Nu uitati ca in Rominia va comportati urit cu Biserica catolica de ambele rituri!
Aveti grija ca FATARNICIA este MARE PACAT si poti merge in IAD!!!

Posta un commento