La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 1 settembre 2009

SkyEurope a intrat marţi oficial în faliment şi a anulat toate zborurile


BRATISLAVA/VIENA / 09:28, 1.09.2009
SkyEurope a intrat marţi oficial în faliment, a anulat toate zbururile şi şi-a suspendat operaţiunile, a anunţat compania aeriană slovacă, aflată în dificultăţi financiare severe.
"SkyEurope informează, cu mari regrete - în special pentru pasageri şi angajaţi, dar şi pentru partenerii de afaceri - că SkyEurope Airlines AS (înregistrată în Slovacia), subsidiara operaţională a SkyEurope Holding AG (Austria), a suspendat operaţiunile după ce administratorul special responsabil cu restructurarea companiei a cerut oficial începerea procedurii de faliment", se arată într-un comunciat al companiei.
Administratorul special numit de justiţia slovacă a evaluat SkyEurope şi a ajuns la concluzia că operatorul nu dispune de fonduri suficiente pentru susţinerea operaţiunilor.
"S-a ajuns la această situaţie din cauza deciziilor recente ale furnizorilor, scăderii cererii din partea pasagerilor şi a veniturilor din trafic aerian. Compania a încercat să obţină un împrumut punte pentru a remedia golul de lichiditate, însă finanţarea nu a fost acordată", se arată în comunicat.
Reprezentanţii SkyEurope nu au fost disponibili pentru comentarii, după publicarea anunţului pe site-ul bursei de la Viena şi în presă, potrivit Reuters.
Compania aeriană şi-a început operaţiunile în 2001 şi a efectuat primul zbor de pasageri în februarie 2002.
SkyEurope a înregistrat o pierdere de 18,94 milioane de euro în anul fiscal încheiat la 30 septembrie 2008, după un rezultat negativ de 15,68 milioane de euro în anul fiscal anterior.
Fonte: Mediafax

Leggi anche: SkyEurope è fallita, annullati tutti i voli - Ansa

Nessun commento:

Posta un commento