La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 15 settembre 2009

Un consilier britanic care a făcut declaraţii jignitoare la adresa românilor a fost suspendat


Vineri, 11 Septembrie 2009

Un consilier conservator britanic care a declarat că românii "mai degrabă ar înfige un cuţit în tine decât să se uite la tine" a fost suspendat din funcţie pentru o lună, anunţă site-ul Daily Mirror.

Robert Fraser, în vârstă de 59 de ani, consilier în Leicestershire, a făcut declaraţia la o reuniune publică. El a fost filmat şi filmul a fost postat pe internet.Vineri, consiliul local l-a suspendat pe Fraser pentru o lună. De asemenea, autorităţile i-au cerut lui Fraser să participe la "cursuri intensive pe tema egalităţii", potrivit site-ului 24 Dash.com.
Ambasadorul român Ion Jinga a calificat declaraţia, la momentul respectiv, drept "total nedreaptă".
Fraser a mai spus la reuniunea respectivă că unii europeni "îi fac pe irlandezi să pară nişte amatori". Potrivit unei purtătoare de cuvânt a autorităţilor, Fraser va trebui să plătească 250 de lire sterline pentru cursurile pe tema egalităţii.

Sursa: NewsIn

Nessun commento:

Posta un commento