La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

mercoledì 4 novembre 2009

Italia: Un copil din Romania, in varsta de patru ani, a murit dupa ce mai multe spitale din Messina au refuzat sa-l interneze

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 3 noiembrie 2009 Actualitate Diasporă

Un copil din Romania, in varsta de patru ani, a murit in Italia, dupa ce mai multe spitale din Messina au refuzat sa-l interneze. Copilul a fost lovit de o masina in centrul orasului, iar parintii sai au incercat sa-l interneze in trei spitale, dar niciunul nu l-a primit, motivand ca nu au paturi libere, relateaza Corriere della sera.

Acum, justitia italiana a declansat o ancheta, pentru a stabili cine este vinovat in acest caz.

Baiatul - despre care stie doar ca se numea Mirko - se plimba cu parintii si, intr-o clipa de neatentie, a fugit in strada, fiind calcat de o masina condusa de Giuseppa La Rocca, in varsta de 54 de ani.

Parintii l-au transportat la spitalul Piemonte unde doctorii au refuzat sa-l interneze, pe motiv ca nu exista niciun pat liber. De aici, copilul a fost dus la spitalul Policlinico, dar si aici medicii au afirmat ca toate camerele sunt pline.

Acelasi lucru s-a intamplat la spitalul Papardo, dar cel putin doctorii de aici l-au urcat pe micut intr-un elicopter pentru a fi transportat la spitalul Cannizzaro din Catania.

Biatul a murit in drum spre spital. [...]

Sursa: HotNews.ro

Nessun commento:

Posta un commento