La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 5 dicembre 2009

Ce pui în ghetuţe?


Simona Diaconu
Sâmbătă, 05 Decembrie 2009

Pe vremea mea... De câte ori nu am auzit aceste cuvinte de la părinţi, bunici sau mătuşi? Pe vremea lor, rafturile magazinelor, deţinute de stat, erau goale, iar Moş Nicolae aducea mere, gutui, covrigei şi foarte rar banane sau ciocolată. În vremea noastră, jucăriile cad din rafturile prea pline, găsim fructe exotice în tot timpul anului, iar ciocolata vine de la elveţieni şi belgieni. Mai prost stăm cu portofelele, prin care vântul crizei a făcut curat. [...]

Sursa: EVZ.ro

Nessun commento:

Posta un commento