La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 12 dicembre 2009

Curtea Constitutionala a decis reexaminarea si renumararea voturilor nule de catre Biroul Electoral Central

de Robert Mihailescu
Vineri, 11 decembrie 2009

documente
Comunicatul CCR
(11 Dec 2009) PDF, 88KB

Curtea Constitutionala (CRR) a decis vineri, 11 decembrie, reexaminarea si renumararea celor 138.476 de voturi nule de catre Biroul Electoral Central. Reamintim ca Traian Basescu a cistigat alegerile prezidentiale la o diferenta de aproximativ 70.000 de voturi. Curtea a cerut potrivit unui comunicat de presa, reexaminarea buletinelor de vot nule si renumararea acestora de catre Biroul Electoral Central pentru a se stabili daca exista diferente intre datele consemnate in procesul-verbal si realitatea constatata.
Comunicatul CCR:

In urma desfasurarii lucrarilor din data de 11 decembrie 2009, Plenul Curtii Constitutionale, in temeiul art.146 lit.f) din Constitutie, art.2 alin (2) din Legea nr.370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei si al art.77 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, cu majoritate de voturi, a hotarat urmatoarele:

Reexaminarea buletinelor de vot nule si renumararea acestora de catre Biroul Electoral Central pentru a se stabili daca exista diferente intre datele consemnate in procesul-verbal si realitatea constatata.

Hotararea este definitiva si se comunica Biroului Electoral Central.

Sursa: HotNews.ro

Citeste si:
Rezultate de la renumararea voturilor nule: Basescu are 629 voturi valide inregistrate ca nule, Geoana - 551
MAE respinge acuzaţiile privind implicarea sa în fraudarea votului din străinătate
"BEC a înregistrat greşit candidatura lui Băsescu"

Leggi anche:
Romania. La Consulta ordina il riconteggio di 138mila schede

Nessun commento:

Posta un commento