La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 29 dicembre 2009

Papa Benedict al XVI-lea a luat masa cu o familie de români


Papa Benedict al XVI-lea a participat la o acţiune caritabilă, în prima deplasare în afara Vaticanului după atacul din Ajunul Crăciunului de la Bazilica Sfântul Petru.

Papa i-a salutat pe toţi cei care s-au strâns la eveniment sub supravegherea agenţilor de poliţie italieni şi a servit masa alături de 150 de persoane nevoiaşe şi fără adăpost din Roma. Suveranul Pontif a mâncat la aceeaşi masă cu o tânără familie din România şi un bărbat din Afganistan.

Într-un discurs scurt, Papa a declarat că nimeni nu ar trebui marginalizat, abandonat sau lăsat singur în Italia. Înainte de a pleca Papa Benedict al XVI-lea a împărţit dulciuri şi cadouri tuturor copiilor prezenţi.


Sursa: Realitatea

Nessun commento:

Posta un commento