La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

martedì 29 dicembre 2009

Studiu: Ciorba de burtă, tratament eficient impotriva mahmurelii


Ciorba de burtă ca medicament, sau, mai exact, ca tratament eficient impotriva mahmurelii - o spun, cine alţii decăt cercetătorii britanici. Ei au plasat acest produs pe locul întâi într-un clasament al remediilor care pot fi folosite după o noapte de beţie. Dar în lipsa ciorbei, şi o zeamă de varză face minuni.

Fiecare popor are propriul leac contra mahmurelii. În topul realizat de ziariştii englezi au intrat reţete din Moscova, Mexic, Turcia, Germania şi România.

După o noapte de beţie apar şi primele simptome. Durerile de cap, ameţeală şi o senzaţie de greaţă. Din fericire există leacuri. Cea mai eficientă metodă este cea românească - ciorba de burtă.

"Vă recomand ciorba de burtă care drege şi cea rădăuţeană, foarte uşoară, de pui, dreasă cu ou şi smântână", spune un bucătar.

Şi zeama de varză face minuni. Este un leac care ajută stomacul după excesul de alcool susţin cercetatorii de la Universitatea Stanford.

Turcii spun că reţeta lor e cea mai bună. Iaurtul cu usturoi este un leac vechi. "Remediile sunt pe bază de iaurt, airan, lapte bătut cu sare, geagicu, iaurt cu usturoi şi castraveţi", spune managerul unui restaurant turcesc.

Şi mexicanii au propriul lor leac. Cactusul feliat nu este delicios, dar ameliorează starea de rău. Ziariştii englezi, i-au dat pentru eficacitate nota 2.

Sursa: Antena 3

1 commento:

Ciorba de perisoare ha detto...

Desi eu nu prea ma omor dupa ciorba de burta, ador in schimb ciorba de perisoare, articolul asta m-a facut sa ma mai gandesc putin.. mai ales ca mor de foame in momentul asta :D

Posta un commento