La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 14 marzo 2010

Amnesty International a cerut guvernului italian sa stopeze evacuarile fortate ale romilor

Amnesty International a cerut guvernului italian sa stopeze evacuarile fortate ale romilor. Amnesty International le-a cerut autoritatilor italiene sa revizuiasca un plan controversat care a dus la evacuarea fortata a sute de romi, deoarece acesta incalca drepturile omului. Masurile prevazute in plan presupun distrugerea a mai mult de 100 de asezari ale romilor din capitala italiana, in jur de 6.000 de romi urmand sa fie cazati in 13 tabere noi sau extinse la marginea orasului. Cel putin 1.000 de romi ar putea ramane astfel fara un acoperis deasupra capului. "Aceste masuri trebuie regandite urgent. Familiile de romi din capitala italiana risca sa isi piarda toate bunurile, contactele sociale, accesul la locuri de munca si servicii de stat", a declarat Ignacio Jovtis, reprezentant Amnesty International in Italia.

Sursa: HotNews.ro

Nessun commento:

Posta un commento