La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 13 maggio 2010

Filmul "Concertul", regizat de Radu Mihăileanu, premiat cu Oscarul italian

Lungmetrajul "Concertul", regizat de Radu Mihăileanu, a fost desemnat câştigătorul categoriei "cel mai bun film din Uniunea Europeană" la premiile David di Donatello 2010, echivalentul italian al Oscarurilor. Premiile au fost decernate, sâmbătă, la Roma, informează Variety.com.

La această categorie au mai concurat filmele "Das Weisse Band" de Michael Haneke, "Un Prophete" de Jacques Audiard, "Soul Kitchen" de Fatih Akin şi "Welcome" de Phillip Lioret.

Acesta este cel de-al doilea premiu David di Donatello obţinut de Radu Mihăileanu. În 1999, regizotul a câştigat cu filmul "Trenul vieţii/ Train de vie".

Echipa filmului "Concertul" a mai primit, recent, şi două premii César. Acestea au fost acordate pentru sunet, respectiv pentru cea mai bună coloană sonoră.

"Concertul" a primit, de asemenea, patru trofee Gopo pentru "cel mai bun montaj", "cea mai bună muzică originală", "cea mai bună scenografie" şi "cel mai bun machiaj şi coafură".

Comedia dramatică "Le Concert/ Concertul" a avut premiera românească pe 20 noiembrie 2009. Filmul îl are în centru pe Andrei Filipov, dirijorul orchestrei Teatrului Balşoi şi cel mai mare dirijor din Uniunea Sovietică, concediat în plină glorie pentru că a refuzat să se despartă de muzicienii săi evrei.

Treizeci de ani mai târziu, Filipov încă mai lucrează la Teatrul Balşoi, dar ca om de serviciu, când, într-o noapte, în timp ce curăţa biroul
directorului în funcţie, sustrage un fax prin care orchestra rusă era invitată să cânte la Paris
, la faimoasă sală Pleyel. Astfel, el îşi cheamă foştii colegi pentru ca împreună să treacă drept
membrii Orchestrei Balşoi.

Lungmetrajul "Concertul" a fost filmat în România, Moscova şi Paris.

Sursa: Antena3

Nessun commento:

Posta un commento