La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 12 giugno 2010

Copiii români premiați pentru poezie la concursul internațional de la Triuggio

FOTO: Copiii români premiați la Villa Taverna din Triuggio

Duminică 6 iunie 2010 în prezența a peste 250 de participanți a avut loc ceremonia de premiere a concursului Tinerii și Poezia organizat de Centrul de Pozie și Tineret din Triuggio, cu patronajul Primariei orașului, Regiunii Lombardia, Provinciei Monza și Brianza, Banca Credito Cooperativo din Triuggio, a ziarului “Il Cittadino” din Monza, a revistei “Messaggero dei ragazzi”, cu colaborarea editurii Prometheus din Milano.

Copiii din mai mult de 20 de țări au fost protagoniștii celei de a XX-a ediții a Concursului Internațional de Poezie de la Triuggio, localitate de langa Milano, la concurs fiind înscrise în jur de 1.200 de poezii, un record față de alți ani.

De o specială apreciere din partea juriului s-a bucurat poezia Lumină și întuneric a elevului Lörincz Marius Laurenţiu care s-a situat pe locul 1 la secțiunea A. Alt premiu a fost obținut de Roxana Călușer, locul 5 cu poezia Noapte în tăcere.

O mențiune specială a mers la eleva Ana Maria Gâbu din Dorohoi pentru o poezie dedicată poetului Mihai Eminescu și Cristina Eudochia Tomescu pentru traducerea acestei creații literare.

Lorincz Marius Laurențiu și Roxana Căluțer din Aiud au fot însoțiți la premiere de mamele lor și profesoara Casandra Ioan.

Premianților li s-au oferit plachete, diplome și carți.

Publicul a fost încântat și de momentul aristic oferit de eleva Călușer Roxana care îmbrăcată în costum tradițional românesc a interpretat o melodie din folclorul tradițional.

Centrul Cultural Italo-Român din Milano a fost partener al concursului in relația cu România și participarea școlilor din țara noastră. In decursul anului 2009-2010 a inițiat legătura cu mai multe școli din România pentru înscrierea și participarea la cea de a XX-a ediție.

Violeta Popescu, Centrul Cultural Italo-Romeno din Milano
Via San Vincenzo 3; Milano

Nessun commento:

Posta un commento