La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

venerdì 4 giugno 2010

Creația copiiilor români premiată la Concursul Internațional de Poezie de la Triuggio

FOTO: Ceremonia de premiere va avea loc la Sacro Cuore din Triuggio

Copiii din mai mult de 20 de țări sunt protagoniștii celei de a XX-a ediții a Concursului Internațional de Poezie de la Triuggio, localitate de langa Milano. Concursul este organizat de Centrul de Pozie și Tineret din Triuggio, cu patronajul Primariei orașului, Regiunii Lombardia, Provinciei Monza și Brianza, Banca Credito Cooperativo din Triuggio, a ziarului “Il Cittadino” din Monza, a revistei “Messaggero dei ragazzi”, cu colaborarea editurii Prometheus din Milano.

Premiul Internațional de Poezie s-a nascut in anul 1991 ca un obiectiv al Centrului de Poezie și Tineret din Triuggio. În decursul anilor s-a constatat o mare participare a elevilor și tinerilor din Italia dar și țarile europene tot mai prezente în cadrul acestei importante manifestări de poezie cu caracter internațional. Și anul acesta ca și la editiile anterioare elevii români de la școlile din România au fost premiați la diferite secțiuni.

Duminică 6 iunie 2010 la Vila Sacro Cuore sunt așteptați premianții prezentei ediții. Un număr de 1 183 de copii și tineri s-au înscris pe parcursul anului 2009-2010 la concursul internațional de poezie de la triuggio. România este țara cu cei mai mulți participanți: 25 de copii și tineri de la diferite școli din România care au trimis creațiile lor literare.

În finala concursului s-au înscris 150 de autori care vor fi premiați în cursul ceremoniei care va avea loc duminică și la care va participa cateva sute d epersoane fiind invitate și autorități locale ale orașului, Regiunii Lombardia, presa etc.

Doi elevi de la școala generală din Aiud s-au situat pe primele locuri, 1 și respectiv 5: Căluşer Roxana şi Lörincz Marius Laurenţiu cu poeziile: Noaptea in tacere (Notte maestuosa) și Lumina si intuneric (Luce ed oscurità) care vor fi prezenți la premiere însoțiți de profesoara Casandra Ioan.

Centrul Cultural Italo-Român din Milano este partener al concursului in relația cu România și participarea școlilor din țara noastră. In decursul anului 2009-2010 a inițiat legătura cu mai multe școli din România pentru înscrierea și participarea la cea de a XX-a ediție.

Violeta Popescu, Centrul Cultural Italo-Romeno din Milano
Via San Vincenzo 3; Milano; www.culturaromena.it

Leggi anche:
Premio internazionale di poesia Triuggio, la Brianza è vincente

Nessun commento:

Posta un commento