La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

giovedì 5 agosto 2010

Mircea Dumitrescu, supranumit "micuţul Paganini", uimeşte lumea cu talentul său la vioară

04 august 2010

La 11 ani, este supranumit "micuţul Paganini", un geniu al muzicii clasice. Mircea Dumitrescu este băiatul care a uimit lumea cu talentul lui la vioară. A câştigat sute de premii naţionale şi internaţionale, iar de curând s-a întors de la două concursuri din Italia, unde a luat 4 premii.

Un geniu al viorii, un copil care la 11 ani a reuşit să impresioneze cu talentul lui o lume întreagă. A căştigat sute de premii şi de curând a participat la 2 concursuri internaţionale în Italia de unde s-a întors învingător.
În Italia, Mircea a fost supranumit "Briliantul serii". Tânărul a avut şansa şi onoarea de a cânta ca singur solist cu renumita orchestră "Clasica Filarmonica Armonia" din Milano care numără nu mai puţin de 50 de instrumentişti.

Micuţul Paganini a reuşit să îl impresioneze şi pe celebrul pianist Walter Krafft, directorul Conservatorul Richard Strauss, care l-a invitat pe tânărul violonist la un festival în Munchen în luna octombrie.

Fundaţia Dan Voiculescu este, din 2008, alături de acest "copil minune". Mircea beneficiază de întreg suportul necesar, prin programul de burse sau prin asigurarea fondurilor necesare participării la concursurile internaţionale.

Video

Sursa: Observator

Nessun commento:

Posta un commento