La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

lunedì 11 aprile 2011

A murit criticul de film Alex Leo Serban

de D.G. HotNews.ro
Sâmbătă, 9 aprilie 2011
Alex Leo Serban
Foto: Arhiva personala

Cunoscutul critic de film Alex Leo Serban (52 ani) a murit, vineri noapte, in spital, in urma unei suferinte provocate de o boala incurabila (cancer limfatic), potrivit Reporter Virtual. Surse apropiate familiei au confirmat informatia pentru HotNews.ro.

Alex Leo Serban a absolvit Facultatea de limbi si literaturi straine a Universitatii din Bucuresti, in 1983, fiind si bursier al Ministerului Culturii din Franta, in 1992, "International Visitor" in SUA, in 1996, si bursier GE/NEC intre 2003 si 2004. Din anul 1982, a fost prezent (cu eseuri, poezie, proza, traduceri) in majoritatea publicatiilor culturale romanesti (Romania literara, Secolul 20, Luceafarul, Contrapunct, Litere, Arte & Idei, Lettre internationale, Idea etc.) si in cateva straine (Cahiers du cinema, Cover Magazine, Film Comment). Colaboreaza la Elle, Idei in dialog, Libertatea, Observator cultural, Suplimentul de cultura, Ziarul de duminica.

A fost singurul critic roman invitat in emisiunea Double Je a lui Bernard Pivot (2004). Realizator si moderator al emisiunii Fotograme de pe TVR Cultural (2005-2006). Conferentiar la Lincoln Center, la Universitatile Umea, Humboldt, Pittsburgh si la Teatrul National din Bucuresti. A prezentat Retrospectiva Lucian Pintilie de la Londra (2004), curatoriat si prezentat Festivalul de film romanesc Romanian Cinema: A Journey organizat de ICR Londra (2007) si retrospectiva Shining Through a Long, Dark Night de la Lincoln Center (2008). In ianuarie 2008, a fost ales in urma unui sondaj pe site-ul www.cinemagia.ro "Criticul de film preferat al cinefililor romani". A fost primul beneficiar al Marelui Premiu pentru Jurnalism cultural acordat de Fundatia "Timpul", tot in 2008.

Sursa: HotNews.ro

Nessun commento:

Posta un commento