La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 30 aprile 2011

Românii de peste hotare au mers la slujba de Înviere în parohii româneşti

Românii din Spania şi Italia au sărbătorit Paştele cu gândul la rudele şi prietenii din ţară. Oamenii s-au strâns în jurul parohiilor româneşti pentru a participa la slujba de Înviere.

Câteva mii de români au sărbătorit Învierea Domnului în centrul Madridului, într-una din parohiile româneşti. Pentru cei care au fost la slujbă, Paştele este o bună ocazie de a-şi aminti de casa şi de a se simţi români într-o ţară străină.

În Alcala de Henares, o localitate spaniolă cu un număr mare de români, credincioşii au organizat slujba pe locul unde se va construi o biserică românească. Pământul le-a fost oferit de primărie, dar cheltuielile vor fi suportate de români.

Românii din Italia au mers la slujba de înviere la bisericile ortodoxe româneşti răspândite în toată Peninsula.

Sursa: Antena3

Nessun commento:

Posta un commento