La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

sabato 1 ottobre 2011

Mădălina Lefter, fetiţa-fenomen care a cucerit Italia, a cântat, sâmbătă seară, în duet cu Olivia Newton-John

26.09.2011

Mădălina Lefter, o ieşeancă de numai 13 ani, a cântat, aseară, la Rai Uno, în duet cu artista australiană Olivia Newton-John, partenera lui John Travolta în cunoscuta peliculă muzicală "Grease". Evoluţia pe scenă a fost foarte apreciată de publicul italian, milioane de oameni urmărind duetul de acasă, din faţa televizoarelor. Cei prezenţi în sală le-au aplaudat minute în şir.

Românca, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional "Costache Negruzzi" din Iaşi şi membră a cercului de muzică uşoară "Melos" de la Palatul Copiilor Iaşi, a fost invitată să evolueze în recital în cadrul concursului "Ti lascio una canzone", o emisiune care se bucură de o mare popularitate în Italia şi la care Mădălina a obţinut premiul juriului în ediţia de anul trecut. De altfel, ea a fost prima concurentă din România care a fost premiată în cadrul emisiunii.

Spectacolul de aseară a avut drept amfitrioană pe una dintre cele mai cunoscute vedete TV din Italia, Antonella Clerici. Mai multe imagini din cadrul competiţiei pot fi accesate pe blogul personal al Mădălinei.

Publicul a fost în picioare la interpretarea cunoscutului hit "Hopelessly devoted to you". Pentru evoluţia la Rai Uno, Mădălina Lefter a făcut pregătiri intense cu profesoara sa de canto, Gabriela Nechita, coordonatoarea Cercului de muzică uşoară "Melos", în care Mădălina activează de aproape şase ani.

Emisiunea-concurs are ca scop promovarea muzicii italiene şi internaţionale din ultimii 50 de ani, la finalul fiecărui episod fiind declarată o melodie câştigătoare. Marea bucurie pentru Mădălina a fost faptul că melodia interpretată de ea în primul episod, "E poi" din repertoriul Giorgiei, a fost declarată câştigătoare în unanimitate atât de juriul de specialitate, cât şi de publicul telespectator.

De asemenea, Mădălina a mai câştigat 2 episoade cu melodiile "Io vivro (senza te)" din repertoriul Minei, şi "In assenza di te", din repertoriul Laurei Pausini. Din juriul de specialitate fac parte nume prestigioase din muzica şi cinematografia italiană ca Stefania Sandrelli, Massimiliano Pani (fiul celebrei soliste Mina), Valeria Marini, etc. Soliştii, copii cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, cântă alături de celebra orchestra RAI, sub bagheta maestrului Leonardo de Amicis.

Fanii Mădălinei, numită de în presa locală "fetiţa-fenomen" sau "fetiţa-miracol", au creat o comunitate de aproape 1.000 de membri pe Facebook. Prin intermediul acesteia, Mădălina a fost felicitată atât de români, cât şi de italieni. "Sei bravissima ! Sei la più forte!", "Complimenti! Ne-ai adus multă bucurie în suflet", "Vai avanti cosi. Sei il nostro onore", sunt numai câteva din mesajele postate de internauţi.
de Aura Stan

Sursa: Gandul

Nessun commento:

Posta un commento