La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza dal paese natale.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Comunitatea Românească în Italia

Locul unde comunitatea românească se regăsește zilnic în știri, noutăți, mărturii, informații și sfaturi, pentru a nu uita rădăcinile și a trăi mai bine departe de țara natală. Informații utile pentru românii care trăiesc în Italia, despre oportunitățile pe care le oferă realitatea din jur și pentru a deveni cetățeni activi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate! Commenta gli articoli pubblicati!

domenica 20 novembre 2011

Melodia care îi ironizează pe românii din Italia, retrasă de pe Youtube

Youtube a decis să retragă melodia Zingaria de pe site la cererea Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa. Cântecul, care îi ironizează pe românii stabiliţi în Italia, a fost difuzat iniţial de un post de radio de la Roma.

Cântecul a stârnit furia autorităţilor de la Bucureşti şi a asociaţiilor de români din Italia şi Europa. Totodată Ambasada României de la Roma s-a autosesizat şi face demersuri pe lângă Oficiul Italian Antidiscriminare pentru a solicita retragerea dreptului de difuzare a melodiei respective.
17 Nov 2011

Sursa: Realitatea Net

Nessun commento:

Posta un commento