La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate!

giovedì 22 dicembre 2011

Ilie Năstase, făcut "ţigan" de presa din Italia

Duminică, 18 Decembrie 2011

Cel mai mare jucător al României a fost jignit în presa italiană, Ilie Năstase fiind numit ţigan într-un articol dedicat celo mai amuzanţi tenismeni din toate timpurile. De asemenea, Ion Ţiriac este numit "un alt comediant român".

"Ţiganul Ilie Năstase", scrie site-ul italian Mondosport când aminteşte de meciurile de legendă ale lui Nasty, iar jignirile continuă cu un atac la Ion Ţiriac, caracterizat ca fiind "alt comediant român".
Ilie Năstase are în palmares câte un titlu de Grand Slam la Rolland Garros (1973) şi US Open (1972) şi a câştigat de patru ori turneul ATP World Tour (1971, 1972, 1973, 1975). De asemenea, este unul dintre cei cinci jucători de tenis din istorie care au reuşit să câştige mai mult de 100 de turnee la profesionişti (57 la simplu si 45 la dublu). Năstase a fost şi primul lider ATP.

Acum o lună şi jumătate, Youtube a decis să retragă melodia Zingaria de pe site la cererea Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa. Cântecul, care îi ironizează pe românii stabiliţi în Italia, a fost difuzat iniţial de un post de radio de la Roma.

Sursa: Realitatea Net

Nessun commento:

Posta un commento