La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate!

domenica 18 dicembre 2011

Italia: Atac asupra unei tabere de romi de la periferia orasului Torino, din cauza unor acuzatii de viol inventate

de I.C. HotNews.ro
Duminică, 11 decembrie 2011

O tabara de romi de la periferia orasului Torino a fost atacata si incendiata, sambata seara, de un grup de italieni dupa ce o tanara de 16 ani a declarat ca a fost violata, acuzatii pe care le-a inventat, titreaza AFP citand presa italiana. Atacul nu s-a soldat cu victime. Politia a arestat doi atacatori pentru distrugere in forma agravata.

Tanara pe nume Sandra a inventat acuzatiile de viol pentru a justifica familiei de ce nu mai este virgina. Cand parintii au aflat, in urma unui control ginecologic de rutina, ca fata a avut relatii sexuale, aceasta le-a spus ca "doi tigani m-au violat cand ma intorceam acasa". "Au fost doi tigani romani care traiesc in apropiere", a declarat fratele fetei, potrivit Corriere della Serra. "I-am vazut cum au fugit dupa ce mi-au violat sora: am incercat sa-i urmareasca, dar fara succes."

Acuzatiile au starnit un val de indignare in randul locuitorilor cartierului Valletta, de la marginea orasului Torino. Acestia au organizat, sambata seara, un mars pasnic de protest, la care au participat in jur de 500 de persoane. O parte dintre ei s-a desprins de grup, indreptandu-se catre tabara de romi. Circa 100 de persoane, inarmate cu bate, bare de fier, pietre si explozibili artizanali, au atacat tabara dand foc masinilor si baracilor.
Pentru a pune capat violentelor, carabinierii l-au adus la fata locului pe fratele presupusei victime, care a strigat multimii: "Opriti-va! Sandra a mintit; ii era frica sa nu fie certata."

"Nu am fost fortata sa intretin raporturi sexuale", a martusit fata in timpul unui interogatoriu al politiei.

In urma atacului, politia a retinut un tanar de 20 de ani si un barbat de 59 de ani pentru distrugere in forma agravata.

"Nu linsajelor care nu sunt decat triumful urii si violentei", a afirmat primarul orasului, Piero Fassino. "Sunt inacceptabile demonstratiile de linsaj impotriva unor oameni nevinovati doar pentru ca sunt straini", a adaugat primarul.

Fonte: HotNews

Leggi anche:
Torino: "Sono stata stuprata dai Rom" ma si era inventata tutto. C’è una regia politica?

Inoltre:
Controlli igienico sanitari e vigili ambientali

Nessun commento:

Posta un commento