La comunità romena si incontra e si racconta attraverso storie quotidiane, punti di vista, fatti di cronaca, appuntamenti e novità, per non dimenticare le radici e per vivere meglio la distanza da casa.
Informazioni utili per i romeni che vivono in Italia, per conoscere le opportunità che la realtà circostante offre e divenire cittadini attivi.

Bun găsit pe site! Benvenuto!

Comentează articolele publicate!

domenica 4 marzo 2012

UE amână decizia privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen până în septembrie

de Ana Borlescu 02.03.2012
Liderii statelor UE au hotărât joi seară să amâne până în septembrie decizia cu privire la o eventuală intrare în spaţiul Schengen a României şi Bulgariei, arată un proiect de declaraţie finală pentru acest summit obţinut de AFP.

Datorită opoziţiei Olandei, o aderare nu poate fi considerată acum şi s-a hotârăt ca o decizie cu privire la acest subiect să fie luată "în septembrie 2012", arată acest text.
De acum încolo, Europa va ajuta Bucureştiul şi Sofia să identifice măsurile ce trebuie adoptate pentru a permite aderarea lor la acea dată.

Cele două state se aşteptau la un refuz în cadrul summitului de joi din cauza opoziţiei manifestată de Olanda care apreciază că acestea nu au progresat îndeajuns în domeniul securizării frontierelor şi a luptei împotriva corupţiei. Însă ele sperau să obţină cel puţin o garanţie a aprobării aderării la Schegen în această vară. În cele din urmă decizia a fost amânată pentru luna septembrie.
Sursa: Gandul.info

Nessun commento:

Posta un commento